Глигоријевићима из Призрена потребна је наша помоћ!

Очување Косова и Метохије, умногоме зависи од опстанка нашег народа на том светом парчету земље. Основни предуслови да би се било где опстало, јесте да се има кров над главом. Посебно је то од великог значаја, када су у питању младе породице са децом.

Једна таква неустрашива и вредна породица, је породица Глигоријевић из села Новаке код Призрена. Породицу чине родитељи Бранимир и Милица, са дечицом Матијом (8), Дарјом (6) и Андријом (3). Нису нам Глигоријевићи непознати, с обзиром да смо их помогли скромно пре три године у склопу једне од наших традиционалних васкршњих акција на Косову и Метохији.

У договору са пријатељима из организације Мајка девет Југовића, са којима и координишемо све акције помоћи на Косову и Метохији, покренућемо пројекат изградње куће породици Глигоријевић у Штрпцу. Породица тренутно живи у повратничким кућама које су изузетно мале квадратуре, а са њима у породичном дому живи и Бранимиров отац.Дечица похађају школу у Штрпцу, а и Бранимир и Милица су послом везани за Штрпце. Пресељење у нову и већу кућу, знатно би олакшало живот како деци због школских обавеза, тако и родитељима.

Бранимир ради као техничар хитне помоћи, а поред својих пословних задужења, брине и о достави лекова и намирница за бројна старачка домаћинства са тог подручја, о којима нема ко да брине.Заиста ће бити велики успех, ако овој младој породици, омогућимо све услове да остану на својој дедовини! Биће то значајна помоћ и за целу нашу малобројну заједницу, јер останак једне младе породице, може бити подстрек и за многе друге да следе исти пример.