Годинама је Небојша помагао другима, сада је ред да му вратимо!

Ко каже да се доброчинство и брига о ближњем не исплати? Свако добро дјело, дође кад тад на наплату, као и оно лоше.

На својој кожи ће то осјетити глава породице Илић Небојша, након одлуке наше организације да његову бројну породицу, уврстимо у наш план помоћи.

Иако само са једном скромном платом, успјешно са супругом Сузаном одгаја четворо малишана Данила (13), Теодору (11), Трифуна (9) и Христину (3). Поред свега тога, стиже да брине и о својим суграђанима из Братунца. Предсједник је локалне Светосавске организације, која се труди да обезбјеђује основне животне намирнице, најугроженијем дијелу становништва. Илићи су иначе доживјели и низ непријатности, покушавајући да ријеше своје стамбено питање. Још увијек се ова поштена породица мучи и живе као подстанари. Својевремено им је била обећана донација у виду изградње монтажне куће, уз услов да сами ископају темељ и купе плац. Породица је свој дио посла урадила, подигли су велики кредит, а на крају је обећана донација изостала.


Шта да се ради, дешавају се такве ствари, не можемо никога кривити. Мада је све то на крају донекле и добро испало, јер нас је покренуло. Ко зна да ли би се икада упустили у градњу темеља и куповину плаца, да нам нису обећали ту монтажну кућу. Подигли смо додатни кредит, па смо дозидали још и два спрата куће и ставили је под кров. За даље тренутно нема средстава – реалан је био у оцјени ситуације отац Небојша.

Да је породица изузетно вриједна, доказује и чињеница, да планирају доњи дио куће да претворе у столарску радионицу и тако остварују додатну зараду.


Држим кошнице, и планирамо да обрађујемо земљу, када се преселимо у ту нову кућу, а столаријом бих се бавио озбиљније. Мислим да би ми то баш ишло од руке – појаснио нам је Небојша.

Што се тиче помоћи са наше стране, план је да се помогне конкретно уређивањем другог спрата куће површине 90 м2, гдје би породица требало да живи и да се доврши кров који је започет. То је најмање што можемо да учинимо за овако једног племенитог човека, који не заборавља на потребе других, иако и сам са породицом живи и више него скромно. Хуманитарна оргаизација Срби за Србе, покреће још један пројекат помоћи вишедјетним породицама са подручја Републике Српске – подржите нас!