Гостовање на Светосавској прослави у Берлину

У суботу  2. фебруара, имали смо прилику да присуствујемо банкету поводом Светог Саве, славе једног од два храма у Берлину. Овом приликом прикупљено је 225 евра донација. Веома је важно што нам се прикључило неколико младих, заинтересованих да прате и помогну око будућих активности. С обзиром да је берлински огранак активиран пре годину и по дана, ово појачање у чланству представља значајан помак.

Представници берлинског огранка Срби за Србе су уз благослов свештенства презентовали рад организације. Постављен је штанд са пропагандним материјалом и донаторском кутијом у близини улаза у салу, како би заинтересовани могли да приђу и информишу се. Пре почетка славља, по столовима су распоређени флајери са информацијама и начином донирања.

Прилазили су људи различитих старосних група. Неки су били углавном заинтересовани за предмете из бутика, док су многи први пут те вечери сазнали више о организацији и чиме се бави. Они који су већ били упућени, говорили су да су путем извештаја и објава на фејсбуку пратили рад ХО Срби за Србе.