Грађевински материјал за Тртовиће са Златара

У селу Дебеља на обронцима Златара, општина Нова Варош, живи породица Тртовић. Приликом прве посете Хуманитарне организације Срби за Србе мајка Горица била је у деветом месецу трудноће. Богу хвала, данас имају ћерку Стојану о којој поред ње брину отац Милош и брат и чак три сестре Андрија (9), Марија (8), Андријана (6) и Јелена (6). За ову честиту сеоску породицу обезбедили смо грађевински материјал у вредности од 710.400 динара како би могли да започну изградњу своје куће.

Дебеља је доста удаљено, али и прелепо село. Тртовићи живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и повремених послова које обавља вредни домаћин. Држе и једну краву. Воду имају, али пошто је често нема, принуђени су да пешаче и до два сата до природног извора.

Оно што је највећи проблем ове породице је што живе скучено у две собице. Мајка и ћерка спавају у једном кревету, а у другом кревету спавају отац и троје деце. Сада од кад је беба дошла на свет ситуација је још тежа. Наиме, у истој кући живе Милошеви родитељи и његов брат са својом породицом. Купатило сви заједно користе.

Након рођења детета од општине Нова Варош добили су 500.000 динара. Стога смо им и ми с нашом донацијом обезбедили помоћ у виду блокова, гвожђа, цемента и осталог грађевинског материјала што је довољно за започињање изградње коју Тртовићи уз Божију помоћ планирају да заврше у току 2019. године.

Након посете овој породици човек не може а да се не напуни позитивном енергијом како због амбијента у којем живе, тако и због утиска који остављају као једна здрава, вредна, сеоска породица. Даће Бог да успеју да заврше кућу што пре, а ми се посвећујемо осталим породицама којих само тренутно имамо преко 600 на чекању. Тртовићи током наше друге посете нису, нажалост, били на броју пошто су старија деца морала отићи на једну манифестацију која се одржавала у том крају јер смо каснили. Стога слике све деце можете видети на фотографијама из наше прве посете.

Рачуни и потврде финансиране помоћи