Грађ. материјал за Вујасине из Бања Луке

Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила је велику помоћ за још једну породицу из Републике Српске – породицу Вујасин из Бања Луке са петоро дјеце. Помоћ се огледала у набавци грађевинског материјала и столарије за довршетак породичне куће у укупној вредности од 8.095,24 КМ.

Да подсјетимо, почетком маја 2017. године представници наше организације посјетили су седмочлану породицу Вујасин. Породицу чине отац и мајка породице Зоран и Драгана и њихово петоро дјеце – синови Срђан (11) и Немања (9) и кћерке Сузана (12), Зорана (8) и Маријана (7).

Вујасини тренутно живе у изнајмљеном стану у Бања Луци, а највећи проблем породици представља то што је мајка породице Драгана болесна. Зоран мора да води бригу и о болесној супрузи и још увијек малој дјеци, што му знатно отежава проналазак редовног посла којим би прехрањивао породицу.

Обзиром да је отац породице Зоран прије неколико година започео градњу куће на породичном имању у селу Доња Бистрица које се налази код Бања Луке и од које је одустао због недостатка средстава. Зоран је изразио жељу да му помогнемо набавком грађевинског материјала како би могао да заврши кућу и да заједно са породицом усели у њу. Изградња породичне куће би много значила породици јер би били растерећени плаћања трошкова кирије, а бригу о мајци Драгани и дјеци би преузели Зоранови родитељи који живе недалеко.

Захваљујући хуманитарном турниру Тројка из блока у Бања Луци (видео прилог) као и донацијама наше организације успјели смо обезбиједити неопходна средства за завршетак ове акције, те је породици обезбијеђен грађевински материјал и унутрашња столарија за завршетак куће у укупној вриједности од 8.095,24 КМ.

Зоран сада може да почне да ради унутрашње радове, а завршетак куће и усељење очекујемо средином следеће године о чему ћемо вас такође обавијестити.

За крај преносимо захвалности и поздраве од породице Вујасин и позивамо вас да и даље пратите и подржавате рад наше оргнизације.

Дјеца су наша будућност!

СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи