Хуманитарна палачинка журка у Канади

У недељу, 14. маја, 2017. године, Хуманитарна организација Срби за Србе Канада (Serbs for Serbs Canada) била је домаћин четвртој Палачинка журци у Српском центру у Мисисаги, у Онтариу, Канада. Преко 200 људи је након свете литургије дегустирало укусне палачинке и помогло да се прикупи новац за породицу којој је потребна помоћ. Осмочлана породица Петровић, из Рипња, крај Београда живи у јако тешким условима. Три генерације, од којих су четворо малолетна деца, живе у две неусловне собице. Новац прикупљен на Палачинка журцу износи сјајних 6.060 канадских долара.

Огранак Срби за Србе из Канаде упутиће 10.000 канадских долара за помоћ породици Петровић, за које је у плану да се прошири и реновира постојећа кућа, како би деца и укућани могли да живе у нормалним условима.

Рецепт за успех

Младост, родољубље и велико срце је рецепт за успех. Захваљујући малој војсци добровољаца, који су радили у кухињи и на послуживању, акција је прошла беспрекорно.

Палачинке воле и старији и млађи подједнако

Захваљујемо се свим драгим пријатељицама које су донеле палачинке, радиле у кухињи, предивној младости на одзиву и помоћи при служењу палачики, продаји кафе и мајица, скупљању емаил адреса, а нарочито се захваљујемо парохијанима који су нам и ове године указали поверење. Видимо се поново догодине у још већем броју!

Председница Хуманитарне организације Срби за Србе Канада – Ангелина Рачић се захављује свим присутнима који су се одазвали и увеличали овај диван хуманитарни догађај

ЖИВЕЛИ!!!