Хуманитарна утакмица у Бечу

Хуманитарна кошаркашка утакмица између тимова КК Баскет 2000 из Беча и КК Мокра Гора из Зубиног Потока с Косова и Метохије, чији су најмлађи припадници одмерили снаге, одиграла се у суботу, 6. априла, с почетком у 14:30 часова у спортској дворани Пасторштрасе 29 у Бечу. Наиме, на иницијативу младих момака из Беча који су дали свој допринос и организовали ову акцију идеја је спроведена у дело!

Екипа младих ентузијаста је успела да договори хуманитарну утакмицу са руководством КК Баскет 2000 из Беча на чији позив се екипа КК Мокра Гора из Зубиног Потока са подручја Космета врло радо одазвала. Млади чланови Мокре Горе не само да су одиграли кошаркашки меч са својим вршњацима из Беча, већ су тиме успели да помогну једну социјално угрожену породицу из Јаниних Вода са КиМ, тиме што су својом игром прикупили 640 евра.

Након меча, малишани су имали времена и за обилазак аустријске престонице, па се надамо да ће им поред овог хуманитарног чина у сећању остати и лепе успомене нашег града Беча које ће памтити за живота!