„Хвала вам до неба” – нове собе за безбрижно детињство малих Живуловића! (видео)

Акција која је ујединила Бор, али и многе људе широм Србије и иностранства, успешно је завршена! Сан породице Живуловић да њихово шесторо деце добије пристојне услове за живот коначно је остварен.


Радост и дечија граја били су први знаци свечарске атмосфере која је допирала из породичне куће Живуловића. Лазар (17), Стефан (15), Викторија (6), Михајло (5), Филип (4) и Лана (2) дочекали су нас раширених руку са широким осмесима на лицима.

Подсетимо се, најмлађи чланови породице Живуловић живели су у две просторије, а сви су спавали у два кревета. Данас, ситуација је другачија и по њиховим реакцијама можемо да закључимо да тренутно нема срећније деце од њих! Пошто су нас прошлог пута изненадили када су рекли да прате наш рад и да су купили мајицу из наше продавнице, овога пута, били смо припремљени, па смо породици поклонили неколико мајица, застава и значака.

Живуловићи током прве посете

Кућа некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је доградила две просторије и ходник, поставила олуке и лимарију на кући, заменила део крова на старом делу куће, плочице за ходник, материјал за фасаду и два кревета на спрат. Укупна вредност помоћи износи 1.046.834 динара.

Нажалост, иако смо се Душан и ја трудили да деци обезбедимо боље услове, нисмо то успевали са 30.000 динара месечних примања, колико муж зарађује. Да није било вас из Хуманитарне организације Срби за Србе, никада не бисмо могли да проширимо кућу. Вечни смо вам дужници, хвала до неба! – усхићеним гласом с осмехом на лицу рекла нам је мајка Јована.

Апел наше организације за учешће у акцији помоћи Живуловићима подржало је много појединаца, фирми и удружења. Хотел Албо донирао је грађевински материјал, стовариште Насковић двоје собних врата, Делије из Тимочке крајине шпорет, пећ и дрва за огрев, 2am oдећа гардеробу, Алба ДОО три PVC прозора и улазна PVC врата, aнонимни донатор породици је обезбедио телевизор, рачунар, фрижидер и веш машину, Борани за Бор и група навијача Црвене звезде у Бору волонтерски су помагали у извођењу радова на кући, док је један од најпопуларнијих јутјубера Милан Костић Кими породици уручио новчану донацију од 100.000 динара.


Захвалио бих се свим људима добре воље, што су помогли и донирали – речи су мале за ово шта су урадили – рекао је Стефан.

Посебну захвалност наша организација дугује Црквеној Општини Бор и јереју Дарјану Комненовићу који су организовали хуманитарни концерт у храму Светог Георгија у Бору за породицу Живуловић, као и преноћишту Радовановић и Српској круни који су обезбедили смештај радницима током извођења радова.

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са својим активностима, па позивамо све донаторе да нам се придруже како бисмо до краја године помогли још неколико десетина породица које чекају нашу помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи