28. јануара 2022.

Испуњена највећа жеља самохране мајке Милене – седам кћерки и два сина у својој кући!

Велика је слава имати дјеце и звати се родитељ, велика је то слава и пред Богом и пред анђелима и пред народом... Пред анђелима, јер колико дјеце има у кући онолико анђела шаље Бог да буду хранитељи и бранитељи сваког дјетета по на особ. Ко дакле има деветеро дјеце у кући, тај има и девет анђела Божијих у кући својој – написао је Свети владика Николај Велимировић.
Имали смо значајaн разлог да текст почнемо овим цитатом. У Бањалуци смо окончали још једну хуманитарну мисију. Успјели смо да деветеро дјеце породице Мирчић из Брозаног Мејдана помогнемо да свију своје породично гнијездо у новој и властитој кући! Породица броји десет чланова. Самохрана мајка Милена незапослена је и осим бриге о дjеци, узгаја неколико домаћих животиња и гаји башту. Дjеца, редом, су: Свјетлана (27), Славен (25), Дијана (23), Татјана (22), Данијела (20), Славица (19), Милица (17), Ивана (13), Срђан (10), од којих троје најстаријих ради и тако помаже мајци, док се остали још увијек школују. Хуманитарна Организација Срби за Србе први пут је Мирчиће посјетила 2020. године и већ тада смо увидјели да се ради о заиста сјајној дјеци те поштеној и вриједној породици. Милена добија социјалну помоћ, као и дјечији додатак али то не покрива све трошкове ове десеточлане породице. Живјели су као подстанари, а прије неколико година изграђена им је кућа. У сјећање послије прве посјете, урезале су нам се ове ријечи благе али снажне мајке Милене:

Нас десет спава у двије собе. Највише бих вољела да нам се кућа заврши па да се можемо преселити и ослободити се, чак и тих најмањих трошкова станарине. Знате, ипак је другачије кад сте на своме.
Влада Републике Српске, Град Бањалука те приватни предузетници крајем 2020. године изградили су Мирчићима кућу у шта је утрошено 80.000 КМ, а наша организација довршила је финалне радове. Ставили смо фасаду и изолацију те направили стазе око куће, на шта је издвојено 16.346,12 КМ.

Заједничким снагама успјели смо Мирчићима испунити највећу жељу. Нова кућа добро је опремљена, пространа и биће угодан и топао дом овој вишечланој породици, која ће, даће Бог, остати здрава, вјерујућа и поштена!
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари