Из Синсинатија за децу Космета

У суботу 7. фебруара у граду Синсинатију (САД) локална Српска заједница у сарадњи са Српском Православном Црквом Св. Ђорђе организовала је донаторску вечеру под називом ”ЗА ДЕЦУ КОСОВА”. Половина прикупљених донација биће уплаћена хуманитарној организацији Срби за Србе која ће ускоро поново кренути пут Космета. Преносимо вам и писмени извештај из Синсинатија: ”Било је весело, занимљиво и много другачије од досадашњих забава у склопу наше цркве. И повод и начин забаве су били другачији. За нас су свирали (да напоменем бесплатно) дуо Милован и Ана Бељин. Велики број волонтера био је укључен у целу организацију. Почевши од уређења сале, озвучења,…

У суботу 7. фебруара у граду Синсинатију (САД) локална Српска заједница у сарадњи са Српском Православном Црквом Св. Ђорђе организовала је донаторску вечеру под називом ”ЗА ДЕЦУ КОСОВА”. Половина прикупљених донација биће уплаћена хуманитарној организацији Срби за Србе која ће ускоро поново кренути пут Космета. Преносимо вам и писмени извештај из Синсинатија: ”Било је весело, занимљиво и много другачије од досадашњих забава у склопу наше цркве. И повод и начин забаве су били другачији. За нас су свирали (да напоменем бесплатно) дуо Милован и Ана Бељин. Велики број волонтера био је укључен у целу организацију. Почевши од уређења сале, озвучења, до хране и колача које су донирали наши парохијани.
Салу је дала СПЦ, па нисмо платили рентање. Црква је такође дала прилоге сакупљене током ручка следећег дана, као и плаћање маркица за слање позивница. У сваком случају свако је помогао по мало, како је умео. Милован и Ана су нас забављали око сат-два, после смо наставили са нашом музиком. Све у свему, било је лепо и имали смо добар одазив. Поред тога, неки људи који нису били у могућности да дођу су послали чек на цркву, са назнаком За децу Косова.

Сакупили смо око 2.000 долара и у договору с нашом црквом, 1.000 ће бити уплаћено хуманитарној организацији Срби за Србе, а 1.000 долара Фондацији за Децу Косова и Метохије-Митрополије Новограчаничке.  Ово је био наш први покушај, и за нас прилично успешан. Надамо се да ћемо и у будућности успети да направимо сличне акције.  Oд свих имена, а има их много, волела бих да се помене Мирко Шебез, који је мени и мом супругу био од огромне помоћи око целе организације.”