Изграђена монтажна кућа за породицу Марковић! Наставак радова почетком следеће године.

Прича хероја са Паштрика и његове шесточлане породице Марковић из села Прово у Владимирцима изазвала је велику тугу због услова у којима живе. Апел наше организације видео је велики број људи, па су донације за њихову нову кућу стизале са свих страна света!

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Марковић изградила је монтажну кућу и започети су унутрашњи радови. Такође, плаћена је такса за градњу куће, услуге јавног бележника и адвоката. Укупна вредност првог дела помоћи износи 3.611.600 динара.

Наставак унутрашњих радова, као и постављање фасаде планирано је за почетак следеће године, након чега ћемо да опремимо кућу како бисмо породицу уселили и успешно реализовали још један велики пројекат наше организације.

Подсетимо, отац Стојић рањен је 1999. године у селу Планеја. Иако је имао 7 гелера у телу спашавао је из рушевина рањене и повређене саборце због чега му је додељено признање за чување и неговање борбене традиције од стране удружења „Херојска 549. моторизована бригада Цар Душан Силни”. Из првог брака Стојић има две ћерке, док у другом браку са супругом Радом има четворицу синова: Стефан (14), Огњен (12), Филип (10) и Иван (2). Нажалост, због лоших инсталација десио се пожар у којем је кућа у којој су живели потпуно изгорела. Настанили су се на дедовини мајке Раде у столетној кући која има само две просторије без купатила.

Захваљујемо се Србима у Кини, донаторима из Русије, компанијама Tehnounion Energy и Rhei Life, анонимном донатору и свим другим приложницима који учествују у акцији помоћи за ову дивну породицу.