Јак улов на Врбањи и још јачи тимски дух за породицу Ђурић из Челинца!

Звук пиштаљке и нешто налик на бацање камења у воду означио је почетак хуманитарног турнира Пецање из блока које је одржано у Челинцу 31. октобра. Сав приход са овог хуманитарниг догађаја биће намењен за породицу Ђурић из Челинца са шесторо дјеце, a укупно је прикупљено 925 КМ.

Добри људи стигли су са разних страна да подрже ову акцију, успијели су наћи времена за тако нешто, а у вољу не треба да сумњамо када је риболов у питању. Мјеста из којих долазе такмичари наведени по броју учесника : Лакташи, Челинац, Градишка, Тузла, Дервента, Прњавор, Жепче, Зеница, Јелах и Бања Лука. Укупан број такмичара био је 28 и додатних 10 учесника који се нису такмичили, а пријавили су се и донирали.

Како то иначе у Челинцу бива када се тиче риболовних манифестација и ова је прошла у одличној атмосфери, сјајном дружењу и јаком улову! Поменућемо првих 6 који су показали завидно умјеће у овом спорту. Иако је све ово било хуманитарног карактера мало смо направи озбиљнију причу тако да смо захваљујући нашим спонзорима успијели обезбједити неке робне награде.

Спонзори:

 • Рибарска радња Bistro Бања Лука донирала је болоњез 4м,
 • Trend М&V Бања Лука је донирао машиницу
 • Trofej Лакташи су донирали мрежу – чуварку 3 м.

Пласман изгледа овако:

 1. Драган Гајић, Челинац, улов 13.95 кг
 2. Јасмин Омеровић, Tузла, улов 11.32 кг
 3. Амир Спахић, Жепче, улов 11.05 кг
 4. Драган Предић, Челинац, улов 9.31 кг
 5. Мустафа Мехичић, Зеница, улов 6.99 кг
 6. Стојан Давогић, Дервента, 6.77 кг

Након такмичења служен је свечани ручак гдје су биле додјељене и награде. Велике заслуге за организовање ручка иду Прсану Марјановић и Радован Вуколић као главним мајсторима у спремању чорбе, као и њиховом асистенту Жељку Алексић. За пиће побринули су се Маркет АС Градишка у виду донације воде и сокова, као и господину Радану Чолић који је обезбједио алкохолно пиће.

Велику подршку од самог почетка до краја пружило је Удружење спортских риболоваца „Челинац“ на челу са предсједником удружења господином Радованом Вученовић.

Генерални спонзори овог дивног хуманитарног догађаја билу су:

 • Савез спортских риболоваца Републике Српке
 • Unicop trade Лакташи.

Да се мало засладимо побринуле су се вриједне руке наших волонтера, гдје су спремали палачинке на градском шеталишту за пролазнике и све заинтересоване који су жељели да сазнају нешто више о нама.

Велико хвала свим учесницима Пецања из блока које се одржава по први пут у Челинцу, као и свим нашим донаторима, спонзорима и наравно нашим волонтерима без којих овај догађај не би био реализован.