Још само неколико месеци дели Раичевиће до нове куће!

За крај године, стижу нам добре вести и из Сјенице где су радови на новој кући породице Раичевић из Блата у пуном јеку!

На плацу породице Којовић којој смо изградили кућу пре две године, кренули смо са изградњом куће и за породицу Раичевић. Направљена је плоча, озидан је и избетониран подрумски део и спрат, постављена је кровна конструкција и покривена је лимом, развучене су електро инсталације и постављена је столарија. Наравно, пре самих радова обезбеђена је грађевинска дозвола и плаћена је пројектна документација Укупна вредност овог дела помоћи је 4.053.472 динара. 

 

 

Почетак радова на неколико десетина метара од куће која је изграђена породици Којовић

Подсетимо, седам километара од пута, лошим макадамом, кроз шуме и преко брда, долази се до последње куће у селу Блато у којој своје детињство, заједно са родитељима Србиславом и Стојном, проводи четворо деце. Мирослав (17), Миљана (15), Вања (13) и Радослав (11) до школе иду 11 километара у једном правцу. Прелепа и сурова природа своју неукротивост највише показује током јесењих и зимских месеци када је породици и најтеже за нормално функционисање. Из тих разлога, наша организација одлучила је да породици обезбеди боље услове за живот.

Како би све било готово остало је да се поставе водоводне инсталације, измалтерише, окречи, поставе подови, опреми купатило и убаци покућство. Због временских услова који су у ово доба године веома сурови у овом делу Србије, радови ће се наставити 2022. године.Посебну захвалност дугујемо међународној корпорацији BlackRock која је за овај пројекат одобрила грант у износу од 7.000 долара.Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији!

Рачуни и потврде финансиране помоћи