Јовановићима из Прешева олакшана тешка свакодневица

У 2021. години Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је више од 200 српских породица широм Балкана! Једна од тих фамилија је и породица Јовановић из Прешева. Породицу Јовановић чине отац Новица и синови Митар (26) и Богољуб (20).

Приликом прве посете у јануару ове године уверили смо се са колико недаћа и тешкоћа се суочавају Јовановићи. Пре нешто више од седам година Митрова и Богољубова мајка је преминула, па се сада отац Новица сам брине о својим болесним синовима. Да ситуација буде још тежа, Новица је након 27 година рада отпуштен из Симпа, па сада породица живи од Новичиног надничења и 8.000 динара помоћи за старијег сина Митра. Јовановићи имају неколико кокошака и мали пластеник, што им помаже да се прехране. Још један велики проблем за Јовановиће је било стање куће у којој живе.

Решени да колико-толико олакшамо суморну свакодневицу Јовановића, покренули смо акцију прикупљања средстава за уређење њихове куће. Дирнути овом тешком и тужном причом, донатори Хуманитарне организације Срби за Србе као и увек до сада одазвали су се на апел, тако да смо брзо прикупили потребна средства за извођење планираних радова.

У кући Јовановића изведени су следећи радови: дограђене су две просторије, једна од тих просторија је адаптирана за живот и у њој су разведени струја и вода, постављен је ламинат у већ постојећим собама, реконструисан је кров, постављени су лимови и олуци. За реализацију акције укупно је потрошено 951.447 динара.

Година за нама била је пуна изазова, упознавања са тешким животним судбинама наших сународника, прављења планова и реализовања бројних акција којима смо, надамо се, помогнутим породицама променили животе набоље. Година пред нама донеће још више изазова, јер у нашој бази података имамо више од 1,500 породица које чекају на помоћ. Да бисмо у 2022. години били успешни као у 2021. години, потребна је помоћ наших донатора, како старих тако и нових. Буди донатор Хуманитарне организације Срби за Србе и помози социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи