Кешељ и Срби за Србе на донаторској вечери прикупили средства за изградњу куће породици Тасић!

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са прослављеним репрезентативцем Марком Кешељем, 7. септембра, у Life Active клубу на Новом Београду, успела је уз помоћ донатора, спонзора и пријатеља организације да прикупи 34.588 евра и PVC столарију у вредности од око 1.200 евра!

Подсетимо, упркос ситуацији која је узрокована пандемијом вируса COVID-19, одлучено је да се не прекида континуитет у организовању донаторских вечери. Поштујући прописане мере, друго по реду, овога пута онлајн донаторско вече, емитовано је директно на друштвеним мрежама Хуманитарне организације Срби за Србе, па су гледаоци били у прилици да путем слања СМС порука на број 7763 учествују у прикупљању неопходних средстава за изградњу и опремање нове куће породице Тасић.


Тешка времена рађају хероје, тешка времена рађају велика дела. Успели смо у овим изазовним временима да организујемо друго донаторско вече по реду, да оно прерасте у традицију. Захваљујем се свим донаторима и људима добре воље који су нам помогли да и ова наша акција буде успешна, да породица Тасић добије кров над главом и прилику да њихова деца одрастају у хуманим условима – рекао је на почетку вечери Марко Кешељ.

Као и прошле године, водитељ вечери био је новинар и уредник култне емисије „Агапеˮ, Александар Гајшек. Поред кратком филма о раду организације Срби за Србе, видео прилога са полагања камена темељца за нову кућу породице Тасић, видео порука подршке игумана манастира Високи Дечани о. Саве Јањића и игумана манастира Драганац о. Илариона Лупуловића, гледаоци су имали прилику да уживају и у музичком програму који су приредили певачи Ана Кокић и Предраг Јовановић, познатији као Пеђа Близанац.


Желео бих у име манастира Високи Дечани, моје братије и у своје лично име да изразим искрену благодарност и захвалност организацији Срби за Србе, која већ годинама помаже наш страдали народ на Косову и Метохији. Народ на овим просторима пролази веома тешке тренутке у свом животу и помоћ коју ова организација прикупља за њих од великог је значаја. Активност организације Срби за Србе, у овом времену, показује истински пример братске и хришћанске солидарности – рекао је игуман манастира Високи Дечани о. Сава Јањић.

Породица Тасић живи недалеко од средњевековног манастира Убожац, у месту Горње Мочаре у општини Косовска Каменица. Поред мајке Драгане и оца Драгана породицу чине и њихово петоро принцеза – Бојана (12), Анђела (9), Тамара (7), Милица (5) и Јована (3 месеца). Живе од пољопривреде, социјалне помоћи и дечијих додатака. Како су рекли, овде им је лепо и не би хтели да иду са Косова и Метохије па им је нова кућа највећи подстицај да наставе живот на свом вековном огњишту.


Организација Срби за Србе је задужбинарска организација која сваким својим делом прави задужбине, а то је посебно очигледно на Косову и Метохији. Свака кућа која је направљена из добрих намера, да би се људима помогло, јесте живо сведочење јеванђеља. Нека буде благословено свима који помажу организацији Срби за Србе да, од оног што је привремено и пролазно, стварамо нешто што је вечно – рекао је игуман манастира Драганац о. Иларион Лупуловић.

На крају, председник Хуманитарне организације Срби за Србе, Игор Рашула, захвалио се свима који су дали допринос у овој акцији и позвао је донаторе и пријатеље организације да наставе са својим добротворним радом:


Трудићемо се да сваке године у Београду организујемо хуманитарна окупљања са циљем да нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији помогнемо. Велико хвала господину Кешељу који нас све окупља и уз чију помоћ смо и ове године успели да организујемо овај велики догађај. Велико хвала и свим нашим донаторима, приложницима, посебно, господину Александру из Темишвара који је приложио готово половину неопходних средстава.

Хуманитарна организација Срби за Србе упућује велику захвалност компанији You Box која је реализовала пренос уживо читавог догађаја, пекари Занат која је обезбедила послужење за све госте као и водитељу вечери господину Александру Гајшеку.Пошто су средства за нову кућу породице Тасић прикупљена, обавештавамо јавност да ћемо пројекат реализовати у најкраћем року.