Коре Јовановић – сан који је постао стварност!

Прилика да помогнемо многочланој породици да покрене сопствени бизнис мотивисала је људе широм света да дају свој допринос. Идеја која је годинама била присутна у домy породице Јовановић из Кузмина надомак Сремске Митровице, да ће једнога дана из њиховог дома кренути производња кора за питу, коначно се реализовала!

Одштампане амбалаже са натписом Коре Јовановић, показале су нам да се са речи на дела кренуло чим је неопходна опрема стигла. Од наше организације, породици је обезбеђена сушара за тесто, машина за прављење тестенина, машина за прављење кора, прохромски сто, месилица, хауба за извлачење паре и ламинатор. Вредност помоћи износи 504.000 динара.

ПодсетимоРанко и Милица родитељи су четворо малолетне деце која су нас и овог пута радосно дочекала. Поред њих, у кући живе и деда Радован и бака Петра. Упознајући се са породицом, приметили смо да најмлађе дете има нагнуту главу на леву страну, а одговор који смо добили због чега је тако, веома нас је растужио. Најмлађем Срђану (2) пре неколико месеци откривена је церебрална парализа.

Прошле године, Развојни фонд аутономне покрајине Војводине одобрио им је пројекат под називом Коре Јовановић за који су вредни Јовановићи израдили пословно-инвестициони план и отворили фирму. Нажалост, речено им је да је услед пандемије корона вирусом конкурс стопиран па средства никада нису добили. Како нам кажу, нису губили веру, а донатори Хуманитарне организације Срби за Србе урадили су све што је потребно да им се сан оствари.

Пут од идеје до реализације поплочан је донацијама људи племенитог срца

Као што се види на сликама, најрадоснији су били Радован (10), Александра (9) и Андријана (4), па се надамо да ће у годинама које долазе ови малишани бити значајна подршка у развијању посла!

Рачуни и потврде финансиране помоћи