Костићима из Зрењанина решени велики проблеми – влага и дотрајала столарија у њиховој кући сада су прошлост!

У још једној акцији Хуманитарне организације Срби за Србе и њених бројних донатора помогнута је седмочлана породица Костић из Зрењанина, коју чине отац Горан, мајка Бојана и петоро деце: Иван (14), Лана (12), Лука (11), Уна (8) и Милан (3).

Приликом прве посете Костићима у мају ове године уверили смо се да су у питању вредни родитељи који се својски труде да своју децу изведу на прави пут. Том приликом Бојана нам је рекла да она ради у трговинској радњи, а Горан у млекари, да живе од две плате и да не примају социјалну помоћ и дечији додатак.

Имамо кредит који отплаћујемо, тако да оно што остане на месечном нивоу довољно је да прехранимо и обучемо децу – додала је Бојана.

У кући је одмах био приметан проблем са влагом, који, као што знамо, може да изазове здравствене проблеме код свих укућана. Такође, у разговору са Бојаном сазнали смо да имају проблем и са дотрајлом столаријом. Утисак који смо стекли током посете Костићима јесте да они апсолутно заслужују помоћ, те је одлучено да се покрене акција прикупљања средстава за решавање проблема са влагом и замену дотрајале столарије у њиховој кући. Као и увек када поделимо апел да се помогне некој породици, и апел за помоћ Костићима је уродио плодом, те смо врло брзо прикупили потребна средства за реализацију акције.

У кући Костића вредни мајстори обавили су све потребне радове на замени прозора и врата како би Костићима био решен проблем са влагом, а укупна вредност помоћи износи 146.320 динара.

Приликом наше друге посете Горан, Бојана и деца били су видно задовољни због изведених радова у њиховој кући, а Горан је искористио ту прилику да се захвали свима који су уплатили средства за спровођење акције.


Трудимо се колико можемо, али некад не успевамо да урадимо све што бисмо желели. Ова помоћ нам много значи, јер сада више немамо две велике бриге коју су нас озбиљно мучиле! Хвала Хуманитарној организацији Срби за Србе и свим добрим људима који су нам помогли. Сада ћемо се лакше борити са другим изазовима који су испред нас.

Уз осмехе и поздраве свих Костића одлазимо из њиховог дома, срећни због још једне успешно реализоване акције.

Костићи су једна од више од 200 породица које су Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори помогли у 2021. години. И поред великог рада и бројних уплата донатора, без којих не бисмо могли да решимо проблеме многим фамилијама, број породица којима треба помоћи није опао, већ се напротив повећао, па сада у бази података имамо скоро 1.500 фамилија које планирамо да помогнемо у наредним годинама! Велики посао је пред нама, зато буди донатор Хуманитарне организације Срби за Србе и помози социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи