Крава уручена Лазићима из Угљевика

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је осмочлану породицу Лазић из Република Српске. Oсмочлана породица која је настањена у селу Горња Крћина која припада општини Угљевик, село је удаљено 27 km од Угљевика. Чланови породице су отац Радомир, жена Снежана и шесторо дијеце: Добрила (15), Далиборка (13), Мира (12), Ратко (10), Ранка (8) и Свијетлана (5). Након прве посјете чланова организације одлучили смо помоћи Лазићима колико смо у могућности, изразили су жељу за кравом која им је за кратак период купљена. Куповином краве у износу од 2.750 КМ породици смо обезбједили да имају млијеко за своју кућу па чак да се нађе нешто и за продају.

 Стара породична кућа Лазића

Лазићи живе у старој породичној кући коју одржају колико могу, уз помоћ добрих људи и ближе фамилије свремена на вријеме нешто поправе, купе како би јој продужили вијек. Од шесторо дијеце петоро иде у школу а цијела породица има само 140 КМ дјечијег доплатка, то је једино сигурно примање.

 Деца породице Лазић

Нико од чланова породице нема стално запослење тако да се Радомир сам сналази радећи у сусједним селима за дневнице, не бира посао и ништа му није тешко само да би зарадио новац и обезбједио дјеци основне ствари као и намјернице за живот.

 Сестре Лазић поред њихове краве

 Син Ратко увелико помаже тати Радомиру око пољопривреде

Ријетко се виђају породице, људи а поготова дијеца као што су Лазићи, толико су њихова срца била пуна среће самим доласком краве у њихову шталу. Дјеца су тај дан заборавина на неимаштину и нису се одвајала од ње. Данас је тешко видјети толико захвалност и ријечи хвале кад код Лазића. Велике поздраве и ријечи захвалности шаљу донаторима који су им помогли да добију донацију.

 Срећна и задовољна породица Лазић са својом кравом

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи