Крунићима из Источног Сарајева потребна помоћ – изградимо још једну кућу у Републици Српској

У данашње време када се људи у просеку тек у тридесетим годинама живота одлучују на формирање породице, углавном са једним или двоје деце, нису чести случајеви попут Далибора и Јоване Крунић, младих родитеља који већ имају четворо деце.

Далибор и Јована живе у насељу Добриња 4 у Источном Сарајеву, у изнајмљеном стану од 58 квадрата, са својом децом: Виктором (6), Миом-Петром (5), Василијем (3) и Моном (2). Далибор ради на грађевини и званично је пријављен, а Јована ради за дневницу у једном кафићу у Травнику, 10 дана месечно.

Приликом посете породици, Далибор нам је говорио о Василијевом доласку на овај свет. Наиме, када се родио Василије је престао да дише, након чега је уследила реанимација која је успела тек када је Далибор ушао у салу и, како каже, ставио руку на дететово срце, те се помолио Светом Василију Острошком. По том великом светитељу Василије је и добио име. Након рођења, Василије је четири месеца провео по болницама. Данас нема последица по његово здравље и има само једну израслину на глави, коју ће оперисати кад мало порасте.

То искушење Крунићи су пребродили уз помоћ Бога, Светог Василија и стручног медицинског особља, а сада пред собом имају проблем нерешеног стамбеног питања. Крунићи су и пре живели у једном изнајмљеном стану из којег су морали да оду због неплаћених кирија. Стан у којем тренутно живе је у власништву Далиборовог послодавца, који му одбија кирију од плате, па породици тренутно не прети опасност од понављања ситуације са претходним смештајем.

Ипак, живот у малом, изнајмљеном стану није трајно решење за ову вишечлану породицу, која би, ако Бог да, у будућности могла да буде још већа. Добра вест је да су Крунићи добили плац од 512 квадрата у насељу Павловац, општина Источна Илиџа, а лоша вест је да Крунићи немају средстава да саграде кућу на том плацу.

Када вишедетне српске породице наиђу на зид и када решења за њихове безизлазне ситуације нема, ту су Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори да проблем реше на радост породице и целог српског рода.

Због младих родитеља, који су решили да имају велику породицу у време када фамилије у просеку броје једно дете или двоје деце, и због деце, која заслужују да имају најбоље могуће услове за одрастање, решили смо да помогнемо Крунићима и да им изградимо кућу у Павловцу. Процењена вредност изградње куће за Круниће је више од 40.000 конвертибилних марака.

Подржите ову акцију својом донацијом, у складу са својим могућностима, помозите да још једној породици у бастиону српства обезбедимо лепшу и бољу будућност!