Крунићима из Источног Сарајева ријешена прва препрека до новог дома

Дом породице Крунић из Источног Сарајева ускоро неће бити више само сан, јер смо у току 2022. године успјели да обезбиједимо плац на коме планирамо да изградимо нову кућу овој шесточланој породици. Земљиште је купљено путем јавног конкурса који је организовала општина Источна Илиџа, која је једна од шест општина које административно чине град Источно Сарајево.

Лијепа вијест је и да се општина обавезала да ће уплаћени износ од 16.641,50 КМ, за који је излицитрано поменуто земљиште, да врати у виду донација нашој организацији и на тај начин подржи ову велику акцију изградње дома породици Крунић.

Подсјећамо, породицу Крунић чине отац Далибор и мајка Јована са дјецом: Виктором (7), Миом-Петром (6), Василијем (4) и Моном (3). Породицу смо посјетили још 2021. године у стану који изнајмљују у насељу Добриња 4. Том приликом смо установили да би за безбрижније и лакше одгајање дјечице једино рјешење било да им се обезбеди да имају сопствени кров над главом, јер су сви већ уморни од сталног сељакања и потуцања по изнајмљеним становима, а немање свог крова над главом будућност свакако чини наизвјеснијом.

Пошто породица није имала плац на коме би била изграђена кућа, прва препрека која се морала прескочити  је била да се обезбиједи адекватно земљиште за градњу. Као што смо и поменули то је ријешено уз велику помоћ општине и у 2023. години планирамо да ударимо темеље новог дома породице Крунић, чим нам временски услови то дозволе. Надамо се да ћемо уз помоћ донатора и пријатеља организације још једну породицу скућити и да ћемо им олакшати будућност.

Позивамо све људе добре воље да наставе да подржавају рад Хуманитарне организације Срби за Србе као и све наше донаторе и пријатеље организације из Републике Српске да позивом на број 17763 заједничким снагама изградимо још једну задужбину на Балкану.

 

Дјеца су наша будућност!

Рачуни и потврде финансиране помоћи