Купатило за Ћетковиће на Мајевици

Са првим данима лепог времена на Мајевици настављени су радови на изградњи куће за шесточлану породицу Ћетковић из села Пељаве у општини Лопаре (Република Српска). Следећа фаза радова на кући предвидела је изградњу купатила и увођење воде у дом Ћетковића у укупној вредности од 3.200 евра (око 6.500КМ). Водоинсталатери су поставили цеви које иду у зид, електричар завршио инсталације, зидари малтерисање и бетонирање.

 У току ове недеље озидаће се када и почети са постављањем плочица, тако да се планира да до Васкрса, најрадоснијег Хришћанског празника, најмлађи Ћетковићи добију по први пут своје купатило.

 Ћетковићи су породица која се на све могуће начине бори за свој опстанак у овим тешким временима. Скоро су за потребе свог домаћинства отхранили тридесетак пилића које су спаковали у замрзивач. Имају неколико оваца које ће за коју годину бити стадо. Жеља им је била да сачувају теле од краве коју смо им пре две године поклонили али на жалост нису успели.

 Пројекат изградње куће породици Ћетковић наставиће се током лета са радовима у поткровљу куће за које ће бити неопходно издвојити око 3.700 евра. Позивамо овом приликом све донаторе широм света да подрже и овај пројекат наше организације како би до јесени скућили још једну српску породицу.