Купљен шпорет на дрва за Гавриловиће

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је у склопу традиционалне Божићне акције осмочлану породицу Гавриловић из Поткозарја код Бања Луке. Гавриловићи су претходно посећени средином новембра и тада је договорена помоћ у виду шпорета на дрва.  Родитељи Станислав и Рада живе у тешким условима са својих шесторо дјеце Данком (19), Данијелом (17), Драганом (12), Душком (10), Николом (5) и Милошем (3). Вредност купљеног шпорета на дрва износи 845 КМ.

 Заједничка фотографија чланова породице Гавриловић код Бања Луке

 Никола, Душка, Милош, Данијела и Драгана Гавриловић

Породица Гавриловић је у задњем рату избјегла из федералног дијела Босне у Републику Српску. Њих осам чланова се смјестило у Поткозарје у  још  увијек неусловну кућу. Наши чланови су их обишли у новембру када је и покренута акција за куповину шпорета на дрва. Пошто смо скупили довољно новца шпорет смо им купили и одвезли послије Божића.

 Деца породице Гавриловић испред новог шпорета на дрва

Како им, по ријечима Гавриловића нико није до сада ништа купио, тако се нису надали ни да ћемо се ми опет појавити. Захваљујући донаторима Хуманитарна организација Срби за Србе је још једном показала да се српска дјеца из вишедјетних породица имају коме обратити. Гавриловићи се такође захваљују свима иако још увијек не вјерују да је и на њих неко мислио.

Рачуни и потврде финансиране помоћи