Купљен трактор за Марковиће у Р. Српској

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је деветочлану породицу Марковић која живив у Милином селу, 13 километара од  Лопара у Републици Српској. Крајем маја посећена је породица Марковић, коју чине родитељи Недељко и Драгана и 7 дјеце:  Андријана (1997), Алкесандар (2000), Александра (2003), Љубица (2005), Валентина (2006), Милица (2008) и Немања (2012).

Помоћ се огледала у куповини половног трактора ИМТ 560 и шумске карете за извлачење и превоз дрва. Укупна вредност помоћи износи 6.600 КМ.

Недељко са супругом тренутно школује петоро дјеце. Најстарија ћерка се удала, а најстарији син помаже родитељима око домаћинства. Донацијом трактора омогућн је већи приход у сјечи шуме и продаји огревног дрвета. Тата Недељко има у свом посједу нешто шуме које жели експлоатисати. Када дође до новчаних средстава намјерава од шумског газдинства куповати дрво и продавати за огрев.


Породица Марковић поред свог трактора

Уз шумску карету продавац је дао продужетак који се може наставити на ову карету или заквачити на трактор. Тај прикључак ће му служити да у неприступачним дјеловима изнесе малу количину дрва, или да продужи карету и сигурно натовари већу количину дрва. Уз то му је дао корпу коју може заквачити на трактор и вући ситну стоку (свиње, овце, теле, козе и сл.) Поред тога, дао му је кајише за везање робе (дрва, сијена, сламе и сл.) Показао се љубазан када смо објаснили да је отац седморо дјеце. Понудио му је да може са времена на вријеме доћи код њега да ради у дневницу. Измјенули су бројеве телефона.


Неколико дана после трактора стигла је у домаћинство Марковића и шумска карета

ПОТВРДЕ И УГОВОРИ НА КУПЉЕНУ ПОМОЋ ПОРОДИЦИ МАРКОВИЋ ИЗ ЛОПАРА