Куповином домаћих животиња и покућства, успешно завршена акција за породицу Перић (видео)

Скромна породица Перић из села Близоња код Ваљева, још једна је породица коју је наша организација помогла у току 2019. године. Подсетимо се, током наше прве посете, упознали смо се са ситуацијом у којој ова петочлана породица живи.

Отац Радоје, мајка Десанка, син Немања (15), кћерка Наташа (13) и син Никола (11) храбро се боре да себи омогуће боље услове за живот. Посебно су активни у чувању домаћих животиња – крмача, прасића и кокошака, што смо се и уверили током наше прве посете.

Жеља коју су имали да повећају сточни фонд коначно се остварила. Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ својих донатора, обезбедила им је стеону краву и пет оваца. По реакцијама које смо добили од породице приликом уручења, јасно нам је да је помоћ стигла у праве руке и да ће Перићи на један одговоран начин наставити да увећавају свој сточни фонд.


Радосни смо што смо добили стеону краву и пет оваца. Наша велика жеља била је да производимо млечне производе које ћемо моћи да продајемо, додатно зарадимо, и тиме омогућимо нашој деци нормалне услове за живот – објаснила нам је мајка Десанка колико им ова помоћ значи.

Такође, Немања, Наташа и Никола спавали су на једном кревету, па им је наша организација обезбедила два кауча и један кревет на спрат. Ова помоћ стигла је у правом тренутку, с обзиром да су деца још увек у годинама када се физички развијају, па је дељење једног кревета постало потпуно немогуће.


Радујем се што ћу коначно имати свој кревет. Онај претходни је био стар, а и тешко ми је било да спавам са браћом – биле су Наташине речи када смо јој уручили нов кревет.

Укупна вредност помоћи породици Перић износила је 322.726 динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији и помогли породицу Перић. Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад наше организације и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.

Рачуни и потврде финансиране помоћи