Куповином нове куће, крунисана је надљудска борба оца Дејана за своје бисерчиће!

Кућа пуна влаге, лоших темеља, улегнутог крова, била је до скоро дом за четири бисерчића породице Марковић из Бачког Градишта, Милицу (10), Марију (8), Милоша (5) и Мају (1).

Храбри отац Дејан и неуморна мајка Анита, иако су се трудили свим силама да обезбеде својој деци пристојне услове за живот, никако им није полазило за руком. Како сами кажу, сунце их је огрејало, када смо решили да их посетимо прошле године, а посебно када смо донели одлуку да ћемо им помоћи да добију нову кућу.

Некад и сад

Као да сте нам скинули сву муку са леђа и омогућили да почнемо живот испочетка. Пресрећни смо сви, препуно ми је срце. Највише се радујем што смо се решили оне ужасне влаге, која нас је све мучила, а поготово Милицу, са којом смо имали сву ону муку, сећате се целе приче када сте били код нас – није крио своје задовољство Дејан.

Некад и сад

Заслужио је овај намучени човек овакву награду за сав труд који улаже око своје деце, иако је више од 50% инвалид због претрпљена два инфаркта и шећера који има. Тешко је доћи до неког динара и када је човек здрав. Зато је као кућа велика помоћ коју смо обезбедили Марковићима, с обзиром да Дејан није успевао да заради ни да покрпи неке најситније ствари у старој кући у којој су живели, а да не помињемо да им је нова кућа била само пусти сан до овог момента.

Некад и сад

Иако не смем да радим, мислим да сам сад добио крила да урадим и немогуће, само да још више допринесем својој породици и да наставимо узлазном путањом, када смо добили нову кућу и нову животну шансу – надахнут је био Дејан.

Некад и сад

Чврста, стабилна, пространа, реновирана и опремљена најосновнијим покућством, нова кућа величине 120м2, дар је наше организације породици Марковић.

Пратим малтене свакодневно преко друштвених мрежа шта све радите и где све помажете. Пресрећна сам, јер смо се и ми нашли на том списку помогнутих породица. Невероватни сте. Биће ми пуно лакше да бринем о домаћинству, када је све ново, лепо и чисто. Мораће сви да пазе на сваки кутак нове куће – кроз смех нам је поручила и мајка Анита, како ће бити устројено одржавање новог дома.

Некад и сад

Осим што је купљена нова кућа са пратећим објектима, која ће одговарати свим потребама једне шесточлане породице, обезбеђен је и материјал за унутрашње уређење просторија које је било неопходно средити пре усељења, купљен је намештај (четири кревета са душецима, угаона гарнитура, трпезаријски сто, шест столица, два компјутерска стола са две радне столице и кухињски елементи) и бела техника (шпорет, веш машина и фрижидер). Поврх свега, плаћене су услуге пореза, нотара и друге административне таксе. Укупна вредност пројекта помоћи породици Марковић износи 4.537.752 динара.

Неизоставно је било питати и малишане за утиске, с обзиром да смо их послушали када су нам приликом прве посете рекли, да би пре кућу него играчке. Добру су одлуку донели, морамо признати.

Некад и сад

Наша нова соба је супер, баш је права за девојчице. Саме смо изабрале љубичасту боју за собу – рекле су нам Марија и Милица.

Некад и сад

Испунили смо им жељу да кућа буде ту где су одрасли, где су гробови, како нам је сликовито објаснио Дејан. Са жељом да их здравље послужи и да дечица безбрижно уживају у новој кући, окружена родитељском љубављу, закључујемо још један успешан пројекат.

Користимо ову прилику да се захвалимо, наравно, нашим редовним донаторима који подржавају све наше акције, све оне који су наменски донирали за Марковиће, међу којима је и компанија CD System д.о.о., као и учесницима Тројке из блока у Каћу.