„Лакше је све кад си свој на своме” – купљена кућа за породицу Живковић-Бошњак

Мало село Габош, које се налази на путу од Винковаца ка Осијеку, од скоро је богатије за нова три житеља. Породица Живковић-Бошњак се сада може похвалити да је коначно свој на своме.

Испред кућице окружене бајковитом баштицом, на крају земљаног пута у једној споредној уличици, срдачно нас дочекује трочлана породица, не скривајући задовољство што нас коначно виде. Гостопримства никада не мањка, без обзира у каквом се стању породица налази, а то је нешто што је карактеристично за ове крајеве и за ове људе.

Иако радно неспособна, због битке коју води са опаком болешћу и због које је сваки шестомесечни преглед лутрија, мајка Гордана Живковић не показује да ће одустати од борбе за своју децу тако лако. Куповином куће од 86м2 за коју је издвојено 12.500 евра, та борба је умногоме олакшана, на чему су нам неизмерно захвални:

Све је лакше када си свој на своме, када имам нешто што ће остати мојој деци, ако се мени не дај Боже погорша стање. Подстанарски живот нас је исцрпео, а поврх свега, као што видите, Никола (15) је дете са посебним потребама и стално му је потребна пажња. Никада нисам стекла ништа што је моје, још од времена када ми је отац 1991. године погинуо и када смо морали да напустимо роднe Чаковце – сузних очију завршава своју причу мајка Гордана.

Осим што је заиста прелепо уређено двориште, које ће свакако погодовати Николи због његовог стања, унутрашњост куће је такође складно уређено и доста добро одржавано, а на спрату се налазе две потпуно нове собе које су претходни власници припремили за своју децу. Нема сумње, да ће сада и ћерка Лорена (16) имати свој мали кутак за учење и да ће наставити да постиже одличне резултате у средњој медицинској школи, коју похађа у Осијеку као једино српско дете у одељењу.

Задовољни смо, што смо успели још једну намучену породицу да скућимо и да им обезбедимо неку бољу полазну основу, за квалитетнији и мирнији живот. Наставићемо са сличним акцијама, када год се за то укаже потреба, јер заиста се све животне недаће лакше подносе, када имаш сигурност и топлину свог сопственог дома.

Рачуни и потврде финансиране помоћи