Линћепинг први пут домаћин Тројке из блока у Шведској

У суботу 18. маја у Линћепингу, једном од великих градова Шведске, одиграо се хуманитарно-спортски догађај Тројка из блока у организацији шведског огранка Хуманитарне организације Срби за Србе. Уз помоћ учесника, волонтера и пријатеља организације, сакупљено је 1950 шведских круна.

Подсетимо, прошле године организована је прва Тројка из блока у Шведској, у Стокхолму, када је прикупљено укупно 16.860 круна. Ове године, домаћин је био Линћепинг, на шта смо веома поносни, посебно на волонтере и учеснике из овог града који су дали велики допринос организацији турнира.

Имали смо прилику да будемо гости у оквиру Омладинског фестивала који је организовао Савез Срба и Омладинска организација Срба у Шведској. Ове организације се деценијама баве очувањем српске културе и традиције и активно раде на оснаживању наше дијаспоре у Шведској.

Тридесет такмичара је учествовало, углавном млади, учесници фестивала и наши волонтери, на чему смо им од срца захвални. Победници су:

  1. Немања Николов
  2. Филип Курјак
  3. Милош Танасковић

Посебно нам је драго што су се људи међусобно дружили, упознали и учврстили своја пријатељство, што је први корак за нека следећа хуманитарна окупљања.

Захваљујемо се организаторима на обезбеђеној сали за такмичење, свечаном ручку за наше волонтере, све у свему на феноменалном пријему наших домаћина из Линћепинга!