01. септембра 2020.

Maрко Кешељ и Срби за Србе положили камен темељац за нову кућу породице Тасић (видео)

Освећењем земљишта на коме ће се градити нова кућа за породицу Тасић из Горњег Мочара и полагањем камена темељца почела је овогодишња хуманитарна акција у склопу друге донаторске вечери у организацији прослављеног српског репрезентативца Марка Кешеља и Хуманитарне организације Срби за Србе. Подсетимо, упркос ситуацији која је узрокована пандемијом вируса COVID-19, одлучено је да се не прекида континуитет у организовању донаторских вечери. Поштујући прописане мере, друго по реду, овога пута онлајн донаторско вече, одржаће се 7. септембра од 19 часова на Јутјуб каналу организације Срби за Србе, где ће гледаоци имати прилику да уживају у пригодном програму који је припремљен. Уједно, сви гледаоци ће бити у прилици да путем слања СМС порука на број 7763 учествују у прикупљању 30.000 евра колико је неопходно за изградњу и опремање нове куће за породицу Тасић. Породица живи недалеко од средњевековног манастира Убожац, у Oпштини Косовска Каменица. Радост и дечија граја Бојане (12), Анђеле (9), Тамаре (7), Милице (5) и Јоване (3 месеца) увеличали су oвај свечани тренутак.

Под благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Теодосија окупили смо се данас како би положили камен темељац за изградњу куће још једној многочланој породици на Косову и Метохији – рекао је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула.
Породица живи од пољопривреде, социјалне помоћи и дечијих додатака. Како су рекли овде им је лепо и не би хтели да иду са Косова и Метохије па им је нова кућа највећи подстицај да наставе живот на свом вековном огњишту.

Донације су већ почеле да пристижу, па позивам све заинтересоване да нам се прикључе 7. септембра како бисмо прикупили преостала средства која су потребна за завршетак пројекта – рекао је Марко Кешељ.
Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних 15 година пружа помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана, током којих је прикупила 5 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 2.600 породица, 13.500 деце, као и помоћ за више десетина пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама. Све информације о раду организације потражите на www.srbizasrbe.org.

Повезане вести

Коментари