Миротић тројкама за најугроженије – у току Божићног поста погађаће за породицу Кокић из Добоја

Кошаркаш Никола Миротић, сада већ традиционално, наставља са подршком и пружањем помоћи угроженим породицама! Након што је погоцима са линије од три поена, обезбедио нови дом за шесторо угрожених малишана породице Варга и прикупио новац за изградњу куће непокретној Јасни Дедић и њеној породици, ове године прослављени кошаркаш одлучио је обезбеди помоћ за још једну породицу!

У току овогодишњег Божићног поста, Миротић ће шутирати за угрожену породицу Кокић из Добоја у Републици Српској! И ове године, свака тројка, на свим утакмицама које се одиграју до Божића, „вредиˮ 500 евра, и сав добровољни прилог који се сакупи овом приликом, биће искоришћен за изградњу нове куће овој породици!

Породица Кокић из Подновља код Добоја броји једанаест чланова! У данашње доба када се многи брачни парови тешко одлучују и на једно дете, отац породице Жељко (52 године) и мајка Слађана (35) имају чак деветоро мале, али изузетно добре и васпитане деце: Aница (19), Милош (17), Никола (14), Милорад (12), Данијел (11), Данијела (7), Ненад (4), Љиљана (2) и Александар (1).Кокићи живе у кући која није њихова, већ им је дата на чување. До када смију да је користе није им речено. Кућа је у лошем стању, а намештај у још горем.  Улагање у кућу се свакако не исплати уз чињеницу да сутрадан може бити затражено да исту напусте.


Воду немамо, постоји бунар ниже куће па тамо перем ствари и окупам дјецу колико је то могуће, а што се тиче струје то имамо. Због ситуације са владајућим вирусом и онлајн наставом приморани смо били да уплатимо и интернет. По цео дан пратим школу, док испратим са сваким све ријетко стигнем да урадим по кући све послове које имам – рекла нам је мајка Слађана.

Никола Миротић и његова супруга Нина Миротић годинама успешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима заједно са организацијом Срби за Србе. У знак захвалности, наша организација им је, крајем прошле године, уручила икону Светог Василија Острошког.


Породица Миротић годинама показује велику љубав према нашем народу, ма где се он налазио. До сада смо успешно реализовали велики број пројеката. Никола Миротић, у народу је познат као велики добротвор, што нам показују десетине порука захвалности које свакодневно добијамо. Својим примером мотивисао је велики број људи да се прикључи нашој заједничкој мисији да помогнемо што већи број породица. Хероји, као што је Никола Миротић, потребни су више него икад, како би нас инспирисали да будемо бољи људи – изјавио је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула поводом покретања ове акције.

Уз велику захвалност породици Миротић на покретању нове хуманитарне акције, позивамо све наше донаторе да нам се, у складу са својим могућностима прикључе, јер ускоро покрећемо традиционалну Божићну акцију, у којој планирамо да помогнемо десетинама угрожених породица широм Балкана!