Мотокултиватор за Ђокиће из Шековића

Вриједна помоћ наше хуманитарне организације стигла је и за породицу Ђокић из мјеста Врело, које припада општини Шековићи. Породици смо обезбиједили мотокултиватор, са додатним прикључцима: приколицом, косом и фрезом, а вриједност помоћи је износила 7.000 КМ.

Дио средстава за помоћ породици Ђокић су прикупљена на „Тројци из блока” у Власеници, а остатак је поново обезбједила група под називом „Срби у Кини”, групa донатора која већ дуги низ година прикупља значајна средства за помоћ нашој организацији.

Куповином мотокултиватора са додатним прикључцима жељели смо да олакшамо живот овој марљивој шесточланој породици. Да подсјетимо, породицу Ђокић чине отац породице Живојин и мајка Велка и њихово четворо дјеце Славен (24), Младен (20) и сестре близанке Валентина и Кристина (14) који вриједно раде на свом имању и труде се да обезбједе основну егзистенцију ониме што произведу.

Додјељивањем ове помоћи, почели су и овогодишњи обиласци породица по Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, те је планирано да се у 2019. години помогне више од 20 породица на овом подручју. Стога је потребно да се сви ујединимо и покажемо да „само слога Србина спасава” и да помогнемо у складу са нашим могућностима. Најједноставнији начин је да се позове хуманитарни број 17763, који важи на територији Републике Српске и Федерације БиХ и на који начин донирате 2,00 КМ, а остале начине за донирање можете пронаћи овде. Поред тога, сви који су заинтересовани да директно учествују у помагању угроженим пордицама, су више него добродошли да дају свој допринос тако што ће волонтирати и постати дио велике Срби за Србе породице.

Рачуни и потврде финансиране помоћи