Надомак Фрушке Горе „засијао” нови кров на кући породице Гавриловић!

Препознатљива лепота сремског краја и села Врдник у општини Ириг којем смо се упутили, поново нас је озарила и духовно окрепила. За разлику од прве посете, када нам је само природа будила овакве емоције, овога пута сачекале су нас радосне вести – акција помоћи породици Гавриловић успешно је завршена!

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је поставила нови кров на кући! Укупна вредност помоћи износи 754.428 динара. Кров је комплетно скинут, замењене су греде, даске, летве, подлетве и фолија, а на делу крова стављени су и нови црепови. Посебну захвалност дугујемо и Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 1.000 евра.

Подсетимо, приликом прве посете уверили смо се да кров прокишњава и да је оџак скроз пропао. Пошто је породица имала проблема и са електричним инсталацијама највећи страх био је да, са кровом у оваквом стању, дочекају позну јесен и зиму.

Страх и стрепња најмлађих Гавриловића током прве посете

Поред домаћина Горана, породицу чине и мајка Јасмина и чак шесторо деце: Никола (16), Мирјана (15), Јована (13), Јован (12), Ђорђе (11) и Лазар (9). Са њима живи и бака Словенка која је због тешке болести прикована за кревет. Од месечих примања имају само дечији додатак и плату, коју oтац Горан заради као домар запослен на одређено време.


Ове године планирамо да помогнемо преко 200 породица широм Балакана, па су Гавриловићи били једна у низу акција на подручју Срема коју смо успешено реализовали – рекао је Марко Томовић, представник организације Срби за Србе

Позивамо све донаторе да нам се придруже и у наредним активностима јер ускоро почиње нова Божићна акција у којој планирамо да помогнемо преко 50 угрожених породица.

Рачуни и потврде финансиране помоћи