Награда за труд породице Келовић, стигла у виду трактора са прикључцима

Награђена је од стране Хуманитарне организације Срби за Србе породица Келовић из Пријепоља, за своју скромност и невероватан труд који улажу свакодневно, борећи се да обезбеде себи и својој деци најосновније услове за живот.

Приметан је и несразмеран однос између скромног захтева за помоћ који нам је упућен током наше прве посете овој породици и тога колико је породица вредна и радна. Иако породица живи у скученом простору, као подстанар, ни у једном тренутку није прича ишла у смеру помоћи око решавања стамбеног питања, већ је искључиво фокус био само на то како да им се помогне да могу више да раде и привређују.

Отац Марко, као предводник ове марљиве породице, заједно са супругом Драганом и најстаријим сином Милошем (18), није крио задовољство, овако брзом реакцијом са наше стране:


Заиста сте невероватни! Нисмо искрено очекивали да овако брзо стигне обећана помоћ. Ето, није прошло ни два месеца од како смо се упознали, а тракторчић нам је већ у повртњаку увелико. Пуно вам хвала.

Нису крили задовољство ни дечаци Давид (8), Филип (6) и Дамјан (3), који су се одмах накачили на трактор, како би испробали карактеристике истог. Конкретно је породици купљен мали трактор „Томо Винковић“ са прикључним плугом и фрезом. Вредност испоручене помоћи износи 577.150 динара.


Ова помоћ ће нам умногоме олакшати посао. Притом ћемо моћи да уштедимо новац, који смо до сада издвајали, кад год би нам требао трактор овог типа да изнајмимо, због завршавања сезонских послова на имању које обрађујемо. Сада имамо своје и бићемо много продуктивнији – пун је оптимизма отац Марко.

Келовиће поздрављамо са жељом да стану на своје ноге, да својим трудом и радом, за који не сумњамо да ће се кад тад исплатити, обезбеде себи породичну кућу какву заслужују да имају и да не зависе више ни од кога.

Ми настављамо даље, несмањеним интезитетом, како би све посећене породице добиле помоћ до краја 2022. године.

Рачуни и потврде финансиране помоћи