Најуспешнија година на подручју Северне Македоније, окончана испоруком помоћи за још две породице!

Огроман искорак направљен је ове године, када говоримо о реализованим акцијама широм Северне Македоније. Изградња три куће, неколико већих пројеката адаптација кућа и још низ условно речено мањих испорука помоћи у виду грађевинског материјала и основног покућства.

Последње две породице, које су се нашле на списку помогнутих за 2022. годину, јесу породице Ђурђијевски из села Тромеђа и Манојловић из Новог Лисичета код Скопља.

Породицу Ђурђијевски смо посетили пролетос, у њиховом породичном дому, када смо се упознали са родитељима Зораном и Оливером и ћеркама Викторијом (18) и Маријаном (12) и уопштено ситуацијом у којој се налазе. Неки начелни договор је био, да помоћ иде у смеру набавке основног покућства што је и учињено. За Ђурђијевске смо обезбедили трпезаријски сто са шест столица, два троседа, један орман, замрзивач, веш машину и 46 м2 ламината који ће бити постављен у дечије собе. Издвојили смо 2.991 евро у ту сврху.

Нешто већи пројекат, а самим тим и обимнију помоћ, наменили смо породици свештеника Марка Манојловића. Отац Марко, са супругом Милком и ћеркицама Екатарином (10), Христином (8) и Емилијом (4) живи у Новом Лисичету код Скопља. Кућа у којој живе је доста скромна, па је план да им се помогне, тако што ће се доградити још две собе. Због нешто успоренијег добијања неопходних дозвола, са радовима се кренуло касније, тако да је тренутно обезбеђен први део помоћи овој породици који је обухватао изливање плоче и набавку материјала којим ће се поменуте просторије сазидати почетком идуће године. За прву фазу радова, издвојено је 7.500 евра.

Позивамо све донаторе, да наставе да прате и подржавају наш рад, посебно на територији Северне Македоније, јер обећавамо да ће идућа година бити још садржајнија и успешнија.

Рачуни и потврде финансиране помоћи