Након пожара, полако стижу бољи дани за Виторовиће из Доње Беле Реке код Нове Вароши

Након што им је 2016. године изгорела кућа због проблема са инсталацијама, полако долазе бољи дани за породицу Виторовић из села Доња Бела Река у општини Нова Варош. Хуманитарна организација Срби за Србе им је помогла са грађевинским материјалом у вредности од 659.530 динара што је био снажан ветар у леђа како би наставили са изградњом нове куће коју су сада и укровили. Породицу чине отац Милијан, мајка Љиљана и њихова деца Милош (17), Милутина (15) и близанци Милан и Милица (5).

Пожар није, на жалост, једина трагедија која је задесила ову породицу. Пре годину и нешто дана имали су несрећу са трактором коју је син Милош једва преживео, а оцу Милијану су остали проблеми са кичмом због којих не може да надничи у мери као раније. Ускрећни су и за социјалну помоћ, па им је једина олакшица дечији додатак. Имају нешто обрадивог земљишта, као и стоку.

Виторовићи током наше прве посете

На месту старе куће на плочи која је остала и након пожара започели су зидање свог, ако Бог да, будућег дома. Тренутно живе скучено у старој кући у којој немају све услове.

Донација у виду грађевинског материјала (цреп, цемент, материјал за изолацију, гвожђе, мреже, гипсане табле и остали грађевински материјал) им је пуно значила јер су успели пре зиме да укрове кућу, коју смо одмах препознали у брду кад смо долазили у овај идилични брдско-планински предео.

Виторовићи су веома вредна и честита породица и драго нам је да их од сада имамо за пријатеље, а желимо им из свег срца и да што пре успеју да уз Божију и помоћ добрих људи у потпуности заврше своју кућу и да што пре забораве на тешке дане у прошлости. Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са својим активностима у циљу пружања помоћи што већем броју породица. Све наше акције можете подржати својим донацијама!

Након наше прве посете маја 2018. године

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи