„Не можемо да препознамо нашу кућу, све је потпуно другачијеˮ – бољи дани стигли у дом породице Богдан!

Прича која никога није оставила равнодушним о породици Богдан из Кајтасова код Беле Цркве коначно је добила позитиван ток. Муком и немаштином намученој породици, којој је 2018. године услед високе температуре преминула ћерка Милица (9), Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ својих донатора успела је да значајно побољша услове живота.

Стара кућа у којој живе, била је у веома лошем стању. Имали су проблема са влагом, плафон је био од трске и на неколико места почео је да пропада. Такође, све што се налазило у кући било је дотрајало а породица није имала ни купатило.

Хуманитарна организација Срби за Србе извршила је адаптацију једног дела куће, потпуно средила две дечије собе, изградила и опремила купатило, заменила врата и прозоре, обезбедила две пећи за грејање, три кревета на спрат, три душека, кухињу, два ормара и кревет. Укупна вредност помоћи износи 1.379.166 динара.


Не можемо да препознамо нашу кућу, све је потпуно другачије. Најсрећнији сам што су дечије собе потпуно сређене и што имамо купатило. Захваљујем се свим вашин донаторима на помоћи – рекао нам је отац Павел.

Поред оца Павела, породицу Богдан чине мајка Зорица и њихово шесторо деце – Мирослав (19), Миодраг (17), Новица (15), Андри (13), Радослав (12) и Славиша (7). Деца, која су се највише обрадовала нашој посети, још увек се навикавају на нове услове, а добра атмосфера у кући нам показује да су бољи дани стигли за ову породицу.


Поносни смо што је још једна велика акција наше организације успешно завршена. Породица Богдан је заслужила подршку и помоћ, што су препознали и наши донатори, па смо заједничким снагама обезбедили све што је потребно како би ова породица наставила свој живот у једном бољем амбијенту који је погодан за правилан психо-физички развој деце  – рекао је Немања Мељанац, члан УО Х.О. Срби за Србе.

Породица Богдан била је једна од преко две стотине помогнутих породица у току 2019. године. Надамо се, да ћемо у наредној години наставити истим темпом, јер је још много угрожених породица које чекају на нашу посету и помоћ.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи