Нова година, нова опрема за воћњак шесточлане породице Буквић из Чапљине (видео)

Породицу Буквић са четворо малишана, која живи у околини Чапљине посјетили смо средином 2020. године. Током те посјете уживали смо у љепоти која окружује њихову скромну кућу. Од тих љепота издвојили бисмо троје преслатке и вриједне дјеце која својим родитељима помажу колико могу у одржавању љепoг и уређеног воћњака.Најмлађи Буквићи током прве посете у свом винограду

Буквићи су једна од ријетких породица са дјецом која живи у околини Чапљине. Иако живе у Федерацији БиХ и остају ускраћени за много тога, ова вишечлана породица посједује велики воћњак. Воћњаку су се посветили максимално, редовно га одржавају и уређују. Управо због толиког уложеног труда одлучили смо се да им помогнемо и олакшамо дио послова.

А да бисмо помогли овој породици потрудили су се наши донатори и на крају смо успјели. Уз помоћ наших вјерних донатора Срба из Кине, донатора из Канаде, као и једне велике анонимне донације, ова породица добила је испомоћ у воћњаку у виду пољопривредне механизације. Помогли смо им куповином: атомизера за трактор, фрезе за трактор, цријева од 60 метара са прскалицама за прскање воћа, мотором и ножевима за ручну фрезу, а укупна вриједност помоћи износила је 6.929,26 КМ.

Воћњак породице Буквић, усликан током прве посете

Као што се види на сликама сви су пресрећни због помоћи која ће им бити од велике користи приликом одржавања породичног воћњака. Морамо да споменемо и то да је за разлику од наше прве посјете породица бројнија за још једног члана, јер је у међувремену на свијет стигла и мала Маја која има свега неколико мјесеци.

Зоран (9), Анђела (5) и Ангелина (4) и најмлађа Маја захвални су свим донаторима. Радују се и веселе што су њиховим родитељима Горану и Ани олакшани послови приликом обраде 33 дунума земље коју посједују.

Хуманитарна организација Срби за Србе и ове године наставља са радом. Тренутно прикупљамо средства за помоћ породицама на Банији које су погођене земљотресом па позивамо све заинтересоване да нам се придруже да заједно помогнемо нашем становништву које је погодила ова природна катастрофа.

Рачуни и потврде финансиране помоћи