Нова кућа за Лукиће из Горњег Јеловца

Биле су потребне двије Тројке из блока и девет осталих намјенских хуманитарних догађаја, неколико хиљада позива и СМС порука, као и велики број појединачних донација, па да изградимо кућу и за породицу Лукић из Горњег Јеловца који се налази на пола пута између Козарске Дубице и Приједора.

У самом срцу Козаре, самохрани отац породице Мирослав брине о четворо своје дјеце Здравко (18), Драгана (16), Зоран (10) и Јована (7), а заједно са њима у домаћинству живе Мирославова мајка и брат. Нажалост, деда Рајко који нас је дочекао приликом наше прве посјете је преминуо у међувремену, не стигавши да види почетак радова.

Првобитни план помоћи породици је била изградња купатила које нису имали, но увидјевши да је кућа у којој су живјели због старости готово пропала и да јој је пријетило скоро рушење, приступили смо акцији изградње нове куће и усељења породице у њу, а укупна вриједност помоћи износила је 58.997,06 КМ.


Кућа у којој је живела породица Лукић приликом наше прве посјете (новембар 2017. године)


Зоран, Јована и Драгана испред нове куће

Кућа коју смо изградили Лукићима је слична већини досадашњих кућа које смо изградили и донирали породицама. Породица је добила приземну кућу са тзв. високим поткрвољем, од чега је наша организација комплетно средила и опремила приземље које има 70-так квадрата и ново купатило, па ће дјеца по први пут добити прилику да се окупају у правом купатилу. Поткровље смо оставили само у грубим радовима, да уколико дође до повећања породице, породица може лако да га уреди и претвори у животни простор.

Од прве посјете породици, до усељења у нову кућу прошло је нешто више од годину дана, а наше екипе волонтера из Приједора и Козарске Дубице, који су извукли највећи дио терета, могу коначно мало да предахну пред нову сезону, јер су овај испит положили одличном оцјеном!


Самохрани отац Мирослав са децом испред улаза у нову кућу

Но овдје борба не престаје, јер по подацима које тренутно имамо више од 600 породица чека на нашу посјету и помоћ, а плашимо се да је стварни број многоструко већи. Како смо до сада удруженим снагама успјели да само у овој години помогнемо више од 200 породица и увидјели да кад се људи сложе, готово да не постоје непремостиве препреке, мјеста за претјеран страх нема, већ позивамо све да засучу рукаве и да се сходно својим могућностима упусте у борбу!


Срби за Србе са члановима породице Лукић

Велики део средстава за помоћ породици Лукић обезбеђен је на турнирима Тројка из блока у Приједору и Козарској Дубици.

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи