Нова помоћ Јевтићима из Власенице

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске поново су обишли и помогли шесточлану породицу Јевтић, која живи у селу Јевтићи удаљеном 10 километара од Власенице. Глава породице Цвијетин са супругом Драганом има четири сина, Митра (15), Славољуба (13), Жељка (11) и најмлађег Марка (8). Током септембра Хуманитарна организације Срби за Србе обезбједила је материјал за кровну конструкцију у вриједности од 2.471 КМ.

 Породица Јевтић са обезбеђеним материјалом за кровну конструкцију

Породица Јевтић тренутно живи у двије просторије куће која је у посједу Цвијетиновог брата и у лошем је стању, тачније пред рушењем је. На свом дјелу земље недалеко од тренутне куће гдје живе, Цвијетин је озидао један спрат нове куће и он стоји у зидинама као што се види на фотографијама. У међувремену снашао се за половну столарији и зато се обратио за помоћ у грађевинском материјалу за изливање плоче за које нема новчаних средстава. У јуну мјесецу ове године чланови организације помогли су први пут породици Јевтић и том приликом обезбеђен им је грађевински материјал у вредности од 1.168 КМ за наставак радова на њиховој кући.

Цвијетин је успјео да са својим пријатељима и породицом да озида први спрат куће, а уз помоћ Хуманиратне организације Срби за Србе успјео је да уради и плочу и припреми кућу за постављање кровне конструкције. Дио средстава којима је организација помогла Јевтиће прикупљен је на спортско-хуманитарном турниру „Тројка из блока“ који се 16. јула ове године одржао у Власеници, када је прикупљено 1.450 КМ.

Укупна помоћ коју смо до сада обезбједили Јевтићима изности 3.639 КМ!

 Насмејани синови породице Јевтић

Велику захвалност упућујемо свим нашим донаторима великог срца који су својим добротворним прилозима омогућили Јевтићима почетак радова и надамо се ускоро пресељење у њихову нову кућу.

Рачуни и потврде финансиране помоћи