Нова помоћ за Давидовиће из Р. Српске

Шесточланој породици Давидовић из села Марини код Приједора, Хуманиратана организација Срби за Србе обезбједила је овај пут двије нове задње гуме за трактор. Да подсјетимо, породицу Давидовић чине отац Далибор и мајка Весна и њихово четворо дјеце: Николина (9), Дејан (7), Наташа (6) и Павле (3) и породици смо почетком ове године обазбиједили трактор. Обзиром да су гуме на трактору који смо купили биле већ дотрајале, те да је постало веома ризично ићи у шуму са истим, а како породица још увијек није у стању да самостално прибави нове гуме, отац породице Далибор нам се обратио са молбом за помоћ. Овом приликом купљене су двије унутрашње и двије вањске задње гуме за трактор, а укупна вриједност акције износила је 1.373,58 КМ.

Приликом посјете породици, још једном смо се увјерили да породици и даље највећи проблем представља локација гдје се њихова кућа налази. Наиме како смо и писали, кућа је удаљена 20-ак километара од Приједора и то већином макадамског пута, а до тог пута води још километар и по готово непроходног шумског пута.

 Старији син Дејан поред трактора

То даље, нажалост, повлачи и друге проблеме – да је све мање људи којима су Давидовићи окружени и код којих надничењем могу да зараде новац, да је основна школа доста удаљена, а да ће у средњу морати да иду у Приједор, да је болница такође далеко, а пут зими углавном непроходан.

Једино рјешење за породицу је пресељење у неко од приједорских приградских насеља, како би породица била ближе граду и како би имала могућност и даље да се бави пољопривредом. Наша организација ће свакако у наредном дугорочном периоду гледати да породици уз помоћ донатора и превасходно државних институција обезбиједи кућу и мање и тамо их пресели.

 Најмлађи Павле Давидовић поред нове гуме за трактор

До тада, још једном позивамо све све пријатеље и донаторе наше организације да се сходно својим могућностима укључе у акцију прикупљања средстава и тако помогну рад Хуманитарне организације Срби за Србе.

 Павле, Николина (са зеком) и Наташа Давидовић

С вером у Бога!

СЗС Република Српскa

Рачуни и потврде финансиране помоћи