Нови дом Гаврића дочекао малу Марију

Једна од приоритетнијих акција наше организације ове године била је помоћ за породицу Гаврић из мјеста Пукиш које се налази на пола пута између Брчког и Лопара. Разлог и више оправдан, Гаврићи су чекали шесто дијете, а једина ствар коју смо ми требали да урадимо је била то да бебу дочекамо онако како то доликује – у потпуно преуређеном дому, са купатилом и по први пут водом у кући.

И нисмо се обрукали. Одмах након одржане Тројке из блока у Брчком са које су сва прикупљена средства преусмјерена за помоћ породици дали смо се на посао, тако да кад је мала Марија половином мјесеца септембра стигла на свијет било је све спремно да се усели у свој нови дом. Да подсјетимо, поред Марије, отац и мајка породице Драган и Татјана имају још петоро дјеце и то три кћерке: Драгану (13), Јелену (11) и Данијелу (1) и два сина: Ненада (5) и Микицу (2).

Помоћ породици Гаврић већим дијелом огледала се у реновирању приземља куће и опремању истог намјештајем и покућством. Такође, породици је урађено купатило које нису имали и доведена вода до куће, те замјењена комплетна столарија у и на кући и постављен нови кров са лимаријом, а вриједност читавог пројекта је износила: 33.546,75 КМ.

Морамо да споменемо и то да је породица Гаврић само једна од породица која је захваљујући нашој организацији по први пут добила воду у кући и ново купатило. Иако звучи готово невјероватно да у данашње вријеме неко живи без воде, ипак смо свједоци да је још много таквих породица и да ћемо их у нашим наредним акцијама сретати још много пута. Зато и акција као што је била ова улива наду да ћемо рјешавањем једног по једног случаја у блиској будућности ријешити тај проблем или га бар свести на минимум и да ћемо убудуће донације користити за неке сврисходније пројекте.

Све што смо урадили у овој акцији је само мали допринос нашој борби против бијеле куге и борби за повећање наталитета. Ипак, највећи терет те борбе подносе породице као што су Гаврићи, гдје млади отац и мајка и поред свих недаћа успијевају да одгајају шесторо дјеце. А због тога ми морамо понијети терет да их помажемо макар на овај начин.

Кућа породице Гаврић током прве посете

Један позив на број: 17763 у Републици Српској и Федерацији БиХ или СМС на 7763 за територију Србије само су неки од начина да помогнемо породицама, а остале начине можете да нађете на нашој донаторској платформи.

Рачуни и потврде финансиране помоћи