Нови дом за Стојковиће са Космета

Само шест месеци након прве посете, представници Хуманитарне организације Срби за Србе су захваљујући средствима донаторa успешно реализовали потпуно уређење дома породице Стојковић из села Партеш на Косову и Метохији (општина Гњилане). Четворочлану породицу чине самохрани отац Милорад и деца Тамара (8), Милош (7) и Јелена (6).

 Милорад Стојковић са својом дечицом

Милорад Стојковић нас је дочекао речима да је очекивао помоћ, али да није ни сањао да ће она бити у овом обиму, као и да његова деца сада коначно имају пристојне услове за одрастање.

 Јелена, Милош и Тамара

 Милош и Јелена већ се играју у новој соби

Радови на кући Стојковића огледали су се у реконструкцији ходника, две собе и подова у приземљу куће, замени столарије, као и у куповини новог намештаја (до наше посете Стојковићима су допремљени кревет на спрат са душецима за децу, ормари, тепих, радни сто, кухиња, сто и столице, а за неколико дана ће стићи и фрижидер, електрични шпорет, шпорет на дрва, тросед и веш машина).

 Породица Стојковић у марту (лево) и августу (десно) 2016. године

 Тамара Стојковић са малим поклоном

Најмлађи Стојковићи су се обрадовали и мобилном телефону, који је један од наших пријатеља донирао најстаријој Тамари, након што је испунила обећање да ће бити послушна и добра. Укупна вредност радова на преуређењу дома за Стојковиће износи 685.000 динара.

 СЗС са породицом Стојковић у новом дневном боравку и кухињи

 Срби за Србе са Стојковићима испред куће

Средином маја је за помоћ Стојковићима прикупљено 5.841 канадских долара на палачинка журци у Мисисаги (Канада) за помоћ породици Стојковић, док су преостала средства прикупљен током пролећа и лета од донатора из целог света.

 Стојковићи у марту (горе) и августу (доле) 2016. године

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује захвалност свима који су својим донацијама омогућили услове за лепше детињство троје малих Стојковића, и упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у нове акције прикупљања средстава за помоћ социјално угроженим вишедетним српским породицама.

 Велики поздрав свима од Стојковић Тамаре и Милоша

Рачуни и потврде финансиране помоћи