Нови сјај породичне куће Тодосијевића, за здравији живот тројице дечака

Још једна мала победа, коју смо извојевали уз помоћ великог броја донатора, за лепши и здравији живот наших најмлађих. Успешно је реализован пројекат помоћи породици самохране мајке Анђелке Тодосијевић из села Велика Ломница, крај Крушевца.

Подсетимо, кућа у којој одрастају дечаци Димитрије (15), Давид (11) и Матеја (8), била је пуна влаге, превасходно због изолације и фасаде која је недостајала на кући. То је све умногоме утицало на здравље дечака.


Пуно вам хвала, сада кућа изгледа као нова. Пресрећни смо сви. Дечаци поготово – рекла нам је мајка Анђелка.

Некад и сад

Обим помоћи био je значајан. Постављена је термоизолациона фасада на целој кући, замењена је комплетна ПВЦ столарија, затворени су калкани испод крова, постављени су нови олуци, унутра је сређен ходник и предсобље и постављено је 12 метара квадратних ламината. Вредност наведених радова износи 1.435.595 динара.

Лепо је било видети, да је ова помоћ улила мало позитивне енергије самој породици, па су већ почели да размишљају шта би могли и сами да замене и уреде у својој кући.

Купила сам на рате и материјал за реновирање купатила. Надам се да ћемо успети да прикупимо још новца, па да ангажујемо мајсторе да се и то среди. Онда ће бити све баш лепо, као ново – додала је Анђелка.

Вреди истаћи да су фирме које су изводиле радове на реновирању куће, такође, узеле учешћа у овом пројекту, тако што су бесплатно окречене дечије собе и донирани су ПВЦ прозори за купатило и кухињу. Од наших сарадника из ресторана Валтер, породица је добила шпорет на дрва.

Тодосијевићи су коначно добили нормалне услове за живот

Породица Тодосијевић је била једна од четири породице, за коју се новац сакупљао и на донаторској вечери, коју је уприличила наша организација, средином јуна месеца у ресторану Топчидерац у Београду.

Када постоји жеља и воља међу људима и када свако од нас да и најмањи допринос, као што видимо да је то урађено на овом примеру, веома је једноставно спровести овакве акције у дело. Подржите рад наше организације, како би заједничким снагама омогућили дечици да одрастају у топлим и уредним домовима.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи