О малим Ракићима брину дека и бака!

Тужно је кад децу одмалена задесе такве страшне трагедије попут губитка родитеља. Управо то се десило малим Ракићима из села Мијачи код Ваљева који су одрастали без мајке последњих 6-7 година, а пре годину и нешто дана им је отац настрадао радећи у шуми. Питање је шта би било са Николом (8), Филипом (12) и Иваном (14) да немају дивног деку Владимира и баку Гордану који су преузели бригу о њима. Обострана љубав међу њима малтене је опипљива!

Љубав најмлађег Николе према деди је огромна и од њега се не одваја чак ни ноћу јер спавају заједно. Љубав деде Владимира према њему и осталим унуцима није ништа мања. Са сузама у очима причао нам је о свом сину који је настрадао и рекао да он сад мора због унука свој живот да продужава, а поглед му је био усмеран на кесу пуну лекова. Упркос болестима које стижу са његових 65 година он се и даље вредно труди да у кући не мањка ништа. Поред прихода од пензије, држе 3 краве, 15 оваца и пилиће. Задивљује снага овог човека и борца!

Оно што је горући проблем породице Ракић је лош кров који мора што пре да се замени да би се зауставило даље пропадање куће. Поред тога значила би им помоћ у виду уматичене јагњади, замене столарије, намештаја за дечију собу, довођења воде и отплате дуга од 80.000 динара за грађевински материјал који је настао јер су недавно морали хитно да одраде потпорни зид да се кућа не би урушила.

Позивамо вас да помогнете породици Ракић слањем донације на неки од рачуна Хуманитарне организације Срби за Србе која ће у наредном периоду пробати да им обезбеди што више помоћи!