Обезбеђен грађевински материјал за изградњу крова на новој кући породице Јевтић

Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори постарали су се да још једна породица, од преко две стотине колико је планирано ове године, буде помогнута!

Овога пута, у питању је породица Јевтић из села Јовановац код Мерошине у Нишавском округу. Подсетимо, четири генерације и четрнаест чланова породице Јевтић живи у тешким условима. Породицу чине прадеда Бранко, прабаба Живка, деда Радиша, баба Душица, њихови синови Душан (33), Милан (32), Немања (27), Младен (24), Милош (20), Дејан (15) и сестра Марија (13). Имају још једну ћерку која је удата. Ту живе и Душанова супруга Миљана (24) и њихова деца Сташа (3) и Ђорђе (1).

Jевтићи током прве посете

Ова многобројна и сложна породица живи скромно и честито, како и доликује овом крају одакле су потекли неки од највећих јунака српског народа у ратовима с почетка 20. века, војници чувеног Гвозденог пука. Кућа коју су започели је делом укровљена, а делом завршена до плоче, па је Хуманитарна организација Срби за Србе породици обезбедила грађевински материјал за изградњу крова. Укупна вредност помоћи износи 291.230 динара.

Захваљујемо се свим донаторима који су учествовали у акцији помоћи за породицу Јевтић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи