Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 7-9. септембра 2018. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве по Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочашће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0) 64/40-40-579.

ПЛАН ПУТА:

Петак (7. септембар) – Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (8. септембар) – Ујутру прво посећујемо Соколицу. Даље обилазимо Газиместан, Грачаницу, Улипиану, Липљан, Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у манастир Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (9. септембар) – Ујутру посета Кујунџића кули. Одлазак у манастир Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак манастира Пећке Патријаршије, Гориоч, Девич, Сочаница.

У вечерњим сатима повратак у Београд.
Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности).
Преноћиште је у приватним кућама, а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 31. августа 2018.

Информације и пријављивање на број +381 (0) 64/40-40-579.

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни…

Независна Асоцијација Студената