Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 7. јуна 2019. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће НАС „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочашће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0)64/40-40-579. ПЛАН ПУТА:

Петак (7. јун) – Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (8. јун) – Ујутру прво посећујемо Газиместан. Даље обилазимо Обилић, Грачаницу (литургија), Драганац, Пасјане (мошти Свете Босиљке), Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац.

Недеља (9. јун) – Обилазак цркве у Брњачи. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, манастира Гориоч, Девич и Сочаница. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама, а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 31. маја 2019. године (АЛИ ЈЕ БРОЈ МЕСТА ОГРАНИЧЕН). Информације и пријављивање на број +381 (0)64/40-40-579.
ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни…

Независна Асоцијација Студената