Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 1. септембра 2017. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве по Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочшће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0) 64 40 40 579.

ПЛАН ПУТА:

Петак (1. септембар) – Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (2. септембар) – Ујутру прво посећујемо Бабин мост. Даље обилазимо Газиместан, Грачаницу, Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка, Саборна црква Св. Ђорђа, Призренска Богослвоија и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (3. септембар) – Ујутру посета Ораховцу. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, манастира Будисавци, Девич и Сочаница. У вечерњим сатима повратак у Београд..

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 25. августа 2017.

Информације и пријављивање на број 064 40 40 579.

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

– Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

– Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни…

Независна Асоцијација Студената