Обилазак породица у Смед. Паланци

У уторак 6. јула представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда упутили су се у Смедеревску Паланку ради обиласка две социјално угрожене вишедетне породице и то породице Бошњаковић са четворо деце и Ђурић са троје деце. Обе породице живе у доста тешким условима без сталних примања, тако да ћемо пробати да им у наредном периоду пружимо неопходну помоћ.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/b2.jpg

Најпре смо обишли породицу Бошњаковић коју чине отац Саша, мајка Ивана и четири дивне ћеркице Милица (9 година), Милена (8), Марина (4) и Марија (1). Саша је имао инфаркт, након којег су му уграђени стентови због чега не сме више да ради. Социјалну помоћ немају, тако да живе искључиво од дечијег додатка за троје деце (7.500 динара) и повремених послова. То је допринело стварању јако великог дуга за струју, која им још увек није искључена искључиво због бебе. Кућа у којој живе је у лошем стању.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/b3.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/b1.jpg Влага је у кући, и кров прокишњава. Осим тога, породици су потребни нови кревети, веш машина, фрижидер, електрични шпорет, замрзвиач, ормар, сто, столице. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/b5.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/b6.jpgНаша организација ће у наредном периоду пробати да им обезбеди нешто од тога захваљујући прикупљеним средствима на турниру „Тројка из блока“ у Смедеревској Паланци и донацији Срба из Виндзора у Канади, тачније Црквеношколске општине Грачаница.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/dj3.jpgНакон Бошњаковића, представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су и породицу Ђурић коју чине самохрана мајка Славица и троје деце Тамара (12), Урош (7) и Милош (5). Ову породицу је, на жалост, задесила трагична несрећа 2013. године када је домаћин куће погинуо радећи на грађевини. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/dj1.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/dj2.jpgОд тада преживљавају од породичне пензије у износу од 20.000 динара, али то није довољно за све трошкове, тако да и Ђурићи имају проблема са отплатом дуга за струју. Потребни су им преуређивање купатила, изолација за горњи спрат који је тренутно неуређен, бар једна соба за децу, електрични шпорет, ламинат за собу у приземљу. И Ђурићима ћемо покушати у наредном периоду да обезбедимо бар нешто од тога средствима Црквеношколске општине Грачаница у Виндзору.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Palanka/dj4.jpg

Позивамо и све добре људе широм света да се укључе у акције наше организације тако што ће својим донацијама омогућити да помогнемо како ове две, тако и бројне друге породице широм Балкана.