Одржан Tattoo семинар за помоћ породицама на Косову и Метохији

У просторијама медија центра на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, одржан је први Tattoo семинар и конвенција тог типа, у организацији нашег водећег Tattoo уметника Слободана Пепића.

Семинар је трајао од 15. до 18.10.2022. године, на ком се окупило четрдесетпет Tattoo уметника из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Осим теоријског и практичног дела семинара, на ком су бројни уметници размењивали своја искуства и учили нове технике цртања, примарни циљ је био прикупљање новчаних средстава, за нову акцију Хуманитарне организације Срби за Србе за помоћ угроженим породицама са Косова и Метохије.

Можемо слободно рећи, на основу коментара свих учесника семинара, да је семинар оправдао висока очекивања, али и да је премашио сва наша очекивања, с обзиром да је прикупљена фантастична цифра од 20.064 евра.

Подсећамо, Тattoo мајстори су већ једном ове године показали своју хуманост, када је организован Tattoo дан за Видовдан, током ког је прикупљено 10.554 евра, које је наша организација искористила за испоруку помоћи породицама са Косова и Метохије у склопу традиционалне Видовданске акције.

Овим путем упућујемо захвалност првенствено Слободану Пепићу као иницијатору и организатору целог догађаја, затим Фондацији Делије која је обезбедила све потребне услове, како би се семинар одржао на стадиону Црвене Звезде, а затим и свим учесницима овог скупа, који су препознали важност самог догађаја и својим учешћем помогли да се наша предстојећа јесења акција на Косову и Метохији, реализује у планираном обиму.

Верујемо да је ово само почетак једне добре узајамне сарадње и да ће овакви скупови попримити ускоро и традиционални карактер.