Одржана прва Тројка из блока у Лозани

После турнира Тројка из блока одржаних у Цириху и Берну, коначно је на ред дошла и Лозана где се у недељу 30. септембра по први пут одржало турнир у брзом шутирању тројки на којем је прикупљено укупно 4.284,20 франака донација. Тог дана се одржао и баскет турнир три на три у коме је учешће узело осам екипа, као и турнир за најмлађе “Деца за Децу” као што је то био случај у Цириху и Берну.

Турнир у Лозани је уједно био и трећи такав турнир у швајцарском региону француског говорног подручја Романдији (Ромонт 12. јун 2016 и Фрибург 11. јун 2017).

Уз подршку месаре Милосављевић која ускоро отвара прву месару у Лозани, као и пекаре Chez Rado, фотографа radenaphoto.ch, кафе бар Le Galion, Делта Финанс и MP Carrelage, коме дугујемо велику захвалност и без којих турнир у Лозани не би могао да се одржи у оваком облику и захваљујући којима је прикупљено 850 франака донација пре самог турнира.

На баскет турниру три на три прво место је зазузео тим Пензионери, друго место припало је екипи МГЛ Лозана, а треће место тиму Easymonneysnipers.

У брзом шутитању тројки учешће је узело 42 такмичара. Најбољи тројкаш и победник турнира у Лозани је био Александар Миличевић, друго место заузео је Ензо Цонком (Enzo Tsonga) док је треће место припало Милошу Божовићу.

Што се тиче дечијег тунрира “Деца за Децу” у сколпу код се одржало брзо шутирање тројки у две категорије, од 3 до 6 година и од 7 до 12 година, победници у првој категорији су: Ethan (прво место), Николај (друго место) и Теодор (треће место).

У другој категорији прво место је припало Андреју, друго Ивану а треће Милану.

Родитељи су били веома задовољни учешћем њихове децу у целом пројекту, а победници си добили бесплатно сликање у студију од стране нашег спонзора radenaphoto.ch који подржава наш турнир Тројка из блока у Швајцарској од 2016. године када се одржао први пут у Ромонту. Сви победници су добили медаље и пехаре, а такође сва деца су добила медаљу за учешће на турниру што је на њиховим лицима довело до великог осмеха и поноса!

За крај желимо да изразимо своју захвалност и свим волонтерима, међу којима је било и неколико швајцараца, који су тога дана преузели одговорност да цео турнир прође у веома пријатној атмосфери, где је спортски дух превладао и победиле вишедетне породице коме ће ова помоћ бити прослеђена.